Detoxikace – detoxikace prostřednictvím ovoce

Detoxikace

Detoxikace – detoxikace prostřednictvím ovoce

Pod slovem detoxikace si představujeme očistu těla nebo pročištění organismu. Blíží se jaro a s ním i typické znaky. Lepší počasí, rozkvétání stromů a květin v zahradě. Spolu s tím vším přichází i pocit tzv. jarní únavy organismu. Tento pocit pociťuje mnoho lidí. Jarní únava odejde sama, ale pokud chceme, umíme se jí zbavit i dříve. Pomocí detoxikace. Na jaře se můžeme zbavit všech usazenin, které se nám v organismu nahromadily během zimy. Pro každého člověka by měla být detoxikace samozřejmostí. Během jarní detoxikace můžeme využít sezónní ovoce. Pomocníkem při detoxikaci mohou být jahody, višně nebo dřívější třešně. Jarní detoxikaci můžeme provádět ovocnou kúrou. Ovoce, které budeme jíst během detoxikace je velké pozitivum. Do organismu prostřednictvím ovoce budeme dostávat jen minimální množství pomalu se rozkládajících tuků. Odbřemeníme tím náš trávicí systém. Při této jarní detoxikaci budou třešně velkým pomocníkem. Mají močopudné vlastnosti. Během pocitu hladu si pokaždé dejte pár třešní. Višně zase velmi dobře zefektivní celou detoxikaci. Z vlastních zkušeností vím, že pokud jste ještě detoxikaci nezkoušeli, začněte na jaře. V tomto období můžete využít čerstvé ovoce.